PZO - nieuws feed

Steunpakket met nog een extra maand verlengd

De ministers Koolmees, Hoekstra en Wiebes laten per brief weten dat het steunpakket voor ondernemers met nog een extra maand wordt verlengd. Op die manier wordt tijd en ruimte gecreëerd om tot een consistent en uitvoerbaar pakket te komen voor de volgende fase. Daarnaast maakt deze crisis duidelijk dat de toekomst van werk nu echt […] Het bericht Steunpakket met nog een extra maand verlengd verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/steunpakket-met-nog-een-extra-maand-verlengd/

PZO blij met gevraagde verlenging Tozo

Het steunpakket voor ondernemers wordt voor drie maanden verlengd, dat maakten de ministers Wiebes (EZK), Koolmees (SZW) en Hoekstra (Financiën) vandaag bekend in een persconferentie. “Dat is goed nieuws voor veel ondernemers, die de steun van de overheid hard nodig hebben”, aldus Margreet Drijvers. Het steunpakket is aangepast en verbeterd. Zo wordt de Tozo verlengd, […] Het bericht PZO blij met gevraagde verlenging Tozo verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/pzo-blij-met-gevraagde-verlenging-tozo/

Tozo verlengd met 3 maanden

De Tozo wordt met drie maanden verlengd maar onder verscherpte voorwaarden, dat werd vandaag officieel bekend gemaakt. PZO is heel blij dat zelfstandigen die ondanks de versoepelingen nog steeds geen inkomsten kunnen genereren gebruik kunnen blijven maken van de Tozo. Op deze manier worden ondernemers die dat echt nodig hebben financieel ondersteund. Verlengd met 3 […] Het bericht Tozo verlengd met 3 maanden verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/tozo-verlengd-met-3-maanden/

Ondernemersklankbord helpt ondernemers

Staatssecretaris Mona Keijzer verhoogt de subsidie voor het Ondernemersklankbord waardoor ondernemers die in zwaar weer verkeren gratis professionele coaching kunnen krijgen. Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk netwerk met meer dan 300 adviseurs die jou kunnen helpen bij alle aspecten van de bedrijfsuitoefening, faillissementspreventie en bij de bedrijfsopvolging. Het netwerk bestaat uit gemotiveerde adviseurs met ondernemerservaring. […] Het bericht Ondernemersklankbord helpt ondernemers verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/ondernemersklankbord-helpt-ondernemers/

Loket voor grensondernemers geopend

Ondernemers die over de grens wonen (in de EU, EER of Zwitserland), in Nederland hun bedrijf hebben en financieel in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen aanspraak maken op een lening voor bedrijfskapitaal. Vanaf vandaag, 18 mei, is deze financiële ondersteuning aan te vragen bij de gemeente Maastricht. Maastricht voert deze regeling voor heel […] Het bericht Loket voor grensondernemers geopend verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/loket-voor-grensondernemers-geopend/

Overbruggingskrediet voor kleine ondernemers

Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer hebben een nieuwe regeling voor kleine kredieten aangekondigd, de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). Al snel bleek dat de BMKB niet toereikend is voor de ondernemer die een klein krediet wil afsluiten. PZO is dan ook tevreden met deze nieuwe regeling. Veel kleine ondernemers konden niet uit de […] Het bericht Overbruggingskrediet voor kleine ondernemers verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/overbruggingskrediet-voor-kleine-ondernemers/

PZO vraagt aandacht voor ambulante ondernemers

De afgelopen weken is er door de verschillende ministeries hard gewerkt aan steunmaatregelen voor ondernemers, zo ook aan de TOGS. In de voorbije weken zijn we in gesprek gebleven met de ministeries om de steunmaatregelen voor zoveel mogelijk ondernemers uit de getroffen sectoren toegankelijk te maken. Veel ondernemers uit die sectoren kunnen dan ook gebruik […] Het bericht PZO vraagt aandacht voor ambulante ondernemers verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/pzo-vraagt-aandacht-voor-ambulante-ondernemers/

Grenswerkers en AOW’ers toegevoegd aan Tozo-regeling

Het kabinet gaat ervoor zorgen dat ook grenswerkers en AOW’ers aanspraak kunnen maken op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Bij het berekenen van de inkomensondersteuning tellen alleen inkomsten mee voor werk dat is verricht in de periode waarvoor de ondernemer de Tozo aanvraagt. Dit schrijft staatssecretaris Van Ark (SZW) vandaag aan de Tweede Kamer. PZO […] Het bericht Grenswerkers en AOW’ers toegevoegd aan Tozo-regeling verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/grenswerkers-en-aowers-toegevoegd-aan-tozo-regeling/

Versoepeling urencriterium zelfstandigenaftrek

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën maakt vandaag bekend dat het kabinet zes nieuwe belastingmaatregelen treft om ondernemers, waaronder ook zzp’ers, te ondersteunen in deze lastige tijden. Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die al zijn genomen. Zo houden zelfstandigen recht op de zelfstandigenaftrek nu ze minder werk hebben, kun je een betaalpauze voor je hypotheekverplichting krijgen, […] Het bericht Versoepeling urencriterium zelfstandigenaftrek verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/versoepeling-urencriterium-zelfstandigenaftrek/

Tozo nu echt in werking en iets verruimd

Inmiddels zijn vele aanvragen voor tijdelijke overbrugging van zelfstandigen al aangevraagd en voorschotten voldaan. Met de publicatie in het Staatsblad is de regeling nu officieel in werking getreden en kunnen de gemeenten beschikkingen afgeven. De Tozo is ten opzichte van eerdere bekendmakingen iets verruimd. Je kunt nu ook een aanvraag doen voor de periode na […] Het bericht Tozo nu echt in werking en iets verruimd verscheen eerst op Platform Zelfstandige Ondernemers.
https://www.pzo.nl/nieuws/tozo-nu-echt-in-werking-en-iets-verruimd/

Stichting ZP Arnhem

KvK: 75728885
Telefoon: 0853038678
Email algemeen: info@zparnhem.nl

Kantoor adres: (op afspraak)
Veilingstraat 17
6827 AK Arnhem
Terug naar boven