Nieuws

Regelingen ondersteuning ivm corona gemeente Arnhem

10 mei 2020
www.zparnhem.nl
 
Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
Uitstel gemeentelijke belastingen
Tijdelijke Noodfonds Ondernemersfonds Arnhem
Subsidies op het gebied van evenementen, cultuur, sport, welzijn en zorg
 

 

 
  • Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Wanneer u als ondernemer of zzp'er in acute financiĆ«le problemen komt door de coronacrisis, komt u mogelijk in aanmerking voor tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen. Het aanvragen van deze tijdelijke ondersteuning kan op de pagina 'Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandigen'. 
 

  • Uitstel gemeentelijke belastingen

Gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden willen ondernemers helpen door deze coronacrisis heen te komen. Daarom verlenen wij uitstel van de betaling van gemeentelijke belastingen. Arnhemse ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen uitstel aanvragen tot en met 31 juli. Deze regeling geldt ook voor zzp'ers en ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur, stichtingen en verenigingen. U vraagt uw uitstel van gemeentelijke belastingen hier aan.
 

  • Tijdelijke Noodfonds Ondernemersfonds Arnhem

Stichting Ondernemersfonds Arnhem (SOFA) heeft in overleg met gemeente Arnhem een tijdelijk Noodfonds opgericht. Het doel van het noodfonds is het ondersteunen van projecten en initiatieven die de economische schade door het coronavirus voor Arnhemse ondernemers beperken. Hiermee ondersteunen ze de Arnhemse economie. Lees meer over het Tijdelijk Noodfonds Ondernemersfonds Arnhem op de website van Ondernemersfonds Arnhem.
 

  • Subsidies op het gebied van evenementen, cultuur, sport, welzijn en zorg

Veel organisaties op het gebied van evenementen, cultuur, sport, welzijn en zorg kunnen door het coronavirus nu niet altijd aan hun verplichtingen voldoen. Daarnaast komt ook reguliere exploitatie soms onder druk te staan. Veel partijen waarmee we samenwerken, maken zich daarom zorgen om hun inkomsten. Hiervoor hebben we als gemeente bij subsidie- en opdrachtverstrekking de volgende uitgangspunten:

  1. We blijven de subsidie in de daarvoor gestelde termijnen betalen, zodat partijen geen liquiditeitsproblemen krijgen.
  2. We vragen partijen om daar waar dienstenverlening niet meer volgens afspraken mogelijk is, actief en creatief naar alternatieven te zoeken. Stem deze ook met ons af.
  3. We verwachten van partijen om kritisch te kijken of bepaalde kosten, die samenhangen met activitieten die niet meer worden uitgevoerd, af te bouwen.
  4. Tussentijds of bij eindverantwoording bepalen we in redelijkheid hoe we tot vaststelling van het definitieve subsidiebedrag, hoogte van de opdracht kunnen overgaan. Ook hier ligt een verantwoordelijkheid bij de uitvoerende partijen.
Plaats een reactie
*
*

 
www.zparnhem.nl
De Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar werken samen om de Liemerse ondernemers op dit moment op de beste manier te… Lees verder
 
www.zparnhem.nl
Eli te Winkel - lid van ZP Arnhem - nam ons interactief aan de hand en mee in zijn online presentatie 'Pitchen… Lees verder
 
De belangrijkste hulpmaatregelen voor ondernemers Lees verder
 
www.zparnhem.nl
Het grootste deel van de zelfstandige ondernemers kunnen met de tegemoetkomingen die de overheid heeft aangeboden, het inkomen van… Lees verder
 
 
 
 
 
 

Stichting ZP Arnhem

KvK: 75728885
Telefoon: 0853038678
Email algemeen: info@zparnhem.nl

Kantoor adres: (op afspraak)
Veilingstraat 17
6827 AK Arnhem
Terug naar boven